Desert tort red velvet sau catifea rosie

de Oana in Torturi, 12 Sep 2017 | 9990 vizualizari

 

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red Velvet sau Catifea Rosie, cu un contrast spectaculos intre rosu si alb, indulceste ziua speciala de 1 Martie!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 345 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 10 g cacao
  • ½ lingurita sare
  • 115 g unt nesarat
  • 400 g zahar
  • 240 ml ulei floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingura vanilie
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 240 ml lapte batut
  • gel rosu alimentar

Crema:

  • 450 g branza philadelphia
  • 115 g unt nesarat
  • 30 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort red velvet sau catifea rosie:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana amestecul devine cremos.

Adauga uleiul si mixeaza la viteza mare inca 2 minute. Chiar daca uleiul nu se combina in totalitate cu untul, nu te ingrijora, este normal! Adauga galbenusurile in compozitie si mixeaza in continuare pana se incorporeaza. Daca este nevoie, curata peretii vasului cu o spatula de silicon. Adauga otetul, apoi colorantul alimentar, pana obtii culoarea dorita. Redu viteza la minim si adauga ingredientele uscate in trei reprize, alternand cu laptele batut. Pune compozitia intr-un castron incapator si mixeaza apoi albusurile pana obtii o spuma tare. Adauga-le apoi in aluat, putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.

Imparte compozitia in doua si rastoarn-o in doua forme de copt cu diametrul de 24 cm. Pune blaturile in cuptor si lasa-le 30-40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca sunt coapte. Scoate apoi formele si lasa blaturile la racit pe un grilaj.

Pentru crema, mixeaza untul la temperatura camerei cu crema de branza pana se inmoaie. Adauga apoi zaharul pudra, smantana lichida si vanilia si mai mixeaza 2 minute. 

Acum asambleaza tortul: indreapta blaturile de tort cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Pune un blat pe platou, rastoarna jumatate de crema, pune al doilea blat si apoi restul de crema.

Niveleaza bine si imbraca lateralele tortului. Faramiteaza blatul ramas si decoreaza tortul, apoi pune-l la rece 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Este important ca ingredientele pentru blat sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort red velvet sau catifea rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:31

Ce culoare! Arata minunat!

VI 1

17.04.2018, 12:21

Cam mult zahar,400 de grame!Nu iese prea dulce?

Oana 1

17.04.2018, 16:22

E dulce, dar depinde de gust...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora